Onemotion

Over de start, het ontstaan, de groei en de toekomst

vrijgezellenfeest.jpg (1)

Over ons

In het najaar van 2007 ontstond in het Zuiden van Nederland de basis van Onemotion. Twee ondernemende jongens die vanuit sociaal oogpunt elk op hun eigen manier mensen bij elkaar wilden brengen in de salsa scene. Om drempels als “ik ken niemand” weg te nemen organiseerden de bedenkers van Onemotion evenementen om mensen bij elkaar te brengen en vervolgens te gaan dansen. Parksessies met gitaar, een hapje eten met aansluitend een feest of samen iets drinken alvorens een festival te bezoeken. Dit bracht ook de heren uiteindelijk bij elkaar. Eerst vanuit een gevoel van concurrentie maar na een goed gesprek ontstond de basis van het bedrijf.

Van Antwerpen naar Brazilië & Colombia

De heren begonnen in het verlengde van hun passie met het organiseren van een leuk dansweekend (35 personen) in Antwerpen. Snel was het idee geboren om zoekende dansers in contact te laten komen met dansscholen in de buurt. Deze start (en de media aandacht) leverde een uitnodiging op van Natuurtheater de Kersouwe (omgeving Den Bosch) om een salsa/latin festival te organiseren. Dit resulteerde in het 2x succesvol organiseren van het outdoor latin festival "Latin Moments" voor het goede doel.

De eerste editie leverde geld op om mensen in de sloppenwijken van Brazilië over dansdrempels te helpen. De tweede editie kwam ten goede aan een weeshuis in Colombia. De energie die dit festival gaf was enorm. Met weinig tot geen budget was het gelukt om 600 en 900 mensen naar het natuurtheater te trekken.


Onbewust de eerste Onemotion stap

Waar Onemotion al een eerste stap had genomen om salsa en workshops aan te bieden kwam dat in een stroomversnelling na het festival. De percussie entertainment tijdens het festival stelde de vraag of wij vaker dit soort type evenementen organiseerden. Dit was niet direct van toepassing maar het bemiddelen richting particuliere en zakelijke evenementen lag een samenwerking voor de hand. Het begin van wat Onemotion vandaag de dag is.

Stroomversnelling

In de jaren daarna groeide Onemotion explosief. Al snel werd de stap richting België en Duitsland gemaakt. Inmiddels bestaat het bedrijf meer dan 17 jaar en verwerken we meer dan 60.000 aanvragen in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Amerika, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje en Frankrijk.

Het is dan ook de missie van Onemotion om de bezoekers een zo goed mogelijk te helpen bij dat wat ze daadwerkelijk nodig hebben. Inspireren met leuke en creatieve ideeën die nog lang nabesproken zullen worden.

WAAROM ONEMOTION

 • meer dan 30.000

  aanvragen per jaar
 • de leukste feest

  -en inspiratie site van Nederland
 • geen extra kosten

  voor tussenpersonen
 • boek direct bij

  de uitvoerder zelf
 • de scherpste prijzen

  in de markt

Onemotion

Onemotion Nederland van vrijgezellenfeesten, bedrijfsuitjes, workshops, personeelsfeesten, evenementenbureau, feestkleding tot vakanties.

Lees meer over Onemotion


Onemotion
Zandheuvel 52B
4901 HW Oosterhout

Onze voordelen


 • Meer dan 30.000 aanvragen per jaar

 • Geen extra kosten voor tussenpersonen

 • Boek direct bij de uitvoerder van het uitje zelf

 • De scherpste prijzen in de markt