Whisky proeverij

In o.a. Amsterdam, Enschede, Zwolle, Nijmegen, Utrecht, Amersfoort, Breda, Rotterdam en andere steden.

Whisky proeverij: alle aanbieders per regio

Heb jij de Whisky al ontdekt? Dan is een Whisky proeverij een mooie manier om kennis te maken met dit goddelijke vocht. De naam komt voort uit het Gaelische Uisce Usquebaugh, wat levenswater betekent. Er bestaan diverse soorten Whisky. Zo zijn er de single malt Whiskeys, met hun uitgesproken smaak, afkomstig uit één destilleerderij. De Blended malt Whisky is samengesteld uit het "levenswater" van diverse producenten (een bekend voorbeeld is Johnny Walker). Ook bestaan er grote verschillen in productiewijze tussen Whisky producerende landen als Ierland, Schotland, VS en Canada. Tijdens een Whisky proeverij leer je alles over Whisky. De proeverij is dan ook een leuk alternatief voor een vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje. Wil je meer informatie over een whisky proeverij in jouw regio? We hebben speciaal voor jouw gemak de aanbieders in jouw regio op rijtje gezet.  Klik dan in onderstaande tabel op de aanbieders in jouw regio.

Whisky proeverij: alle aanbieder van Nederland op een rij
incl. BTW vanaf
€35 p.p.

Whisky proeverijen door heel Nederland

Single malt, blended malt, whiskey of whisky, tijdens deze whisky proeverij leer je alles over dit goddelijke levensvocht. Maar veel belangrijker nog, je gaat zelf natuurlijk ook uitgebreid whisky proeven. Ben je een volleerd whisky drinker? Dan wordt dit beslist een middagje genieten. Ben je echter een beginner, dan wordt dit een hele speciale gelegenheid. Wil je meer informatie over een whisky proeverij in de regio van jouw keuze? Vraag dan meer informatie aan via onderstaande button. 

Regionale links m.b.t. Whiskey proeverijen

  Stad/Regio   Klik
  Amsterdam Café Zilt meer info    
       
       
  Lelystad BC Nosingtasting meer info
         
       
  Maastricht Bams BV meer info    
       
       
       

WAAROM ONEMOTION?

 • meer dan 30.000

  aanvragen per jaar
 • de leukste feest

  -en inspiratie site van Nederland
 • geen extra kosten

  voor tussenpersonen
 • boek direct bij

  de uitvoerder zelf
 • de scherpste prijzen

  in de markt

Je uitjes op deze pagina?

stuur ons een bericht via onze contactpagina (in het menu).

VEELGESTELDE VRAGEN

+ Is het Whisky of Whiskey?
Een goeie vraag! Beide manieren zijn mogelijk. De Whiskey uit Ierland en de VS wordt met "ey" beschreven. Schotland en Canada schrijven hun favoriete alcoholische drank echter zonder "e".     

+ Hoe wordt Whisky gemaakt?
Het productieproces is zeer uitgebreid en kan tientallen jaren duren.  Van het mouten (ontkiemen) van gerst, tot het drogen (eesten) boven een open vuur, van het mashen (malen van de korrels)  tot het destilleren. Uiteindelijk wordt het "levenswater" opgeslagen in eikenhouten vaten om zo het rijpingsproces te laten beginnen. Dit rijpen kan jaren, soms zelfs decennia, duren. Wist je bijvoorbeeld dat een Whisky pas deze naam mag dragen als deze min. 3 jaar en 1 dag heeft liggen rijpen? De rijpingstijd verklaart o.a. ook de enorme prijsverschillen die kunnen ontstaan tussen de verschillende whisky soort en merken.

+ Wat kost een whisky proeverij?
Via Onemotion is het mogelijk om door heel Nederland en België whisky proeverijen te volgen. Hiervoor werken we samen met lokale partners. Tussen de partners onderling kunnen er prijsverschillen bestaan. Ook kan de inhoud van de workshop wat verschillen (iedereen heeft immers een eigen specialiteit.) De prijs van een whiskey proeverij ligt doorgaans tussen de €25 en €35 p.p. inc. BTW. 

+ Waar vind ik een Whisky proeverij in mijn regio?
Door op de stedenlinks van je keuze te klikken vind je meer informatie over de whisky proeverijen in de regio van jouw voorkeur.

Onemotion

Onemotion Nederland van vrijgezellenfeesten, bedrijfsuitjes, workshops, personeelsfeesten, evenementenbureau, feestkleding tot vakanties.


NL: www.onemotion.nl

BE: www.onemotion.be

Onze voordelen

 • Meer dan 30.000 aanvragen per jaar

 • Geen extra kosten voor tussenpersonen

 • Boek direct bij de uitvoerder van het uitje zelf

 • De scherpste prijzen in de markt